Ugrás a tartalomra

Miniszteri javaslat: Ne legyenek újévváró iskolai rendezvények

2023.12.16
18:24
Forrás
Magyar Szó
Az Oktatási Minisztérium minden oktatási intézménynek azt tanácsolja, hogy az iskolákban ne szervezzenek újévváró ünnepségeket, tekintettel a május 3-án és 4-én történt iskolai tragédiára.

A javaslatunk az volt, hogy a tanév rendhagyó módon induljon, ezáltal pedig a tanároknak és a diákoknak lehetőségük volt beszélgetni egymással nemcsak az iskolai feladatokról, hanem az érzelmeikről és a valódi értékekről is. Úgy gondoljuk, hogy a megszokott újévváró ünneplést idén ki kellene hagyniuk az iskoláknak - áll a Slavica Đukić Dejanović által aláírt levélben. Az oktatási miniszter úgy fogalmazott, ez az év szomorú volt, a legszomorúbb. Bármit csinálunk, azoknak a szülőknek, akik elvesztették gyermekeiket, nem csökkenti a fájdalmunkat. Dejanović bízik az oktatásban dolgozók, illetve a tanulók megértésében.

iskola
Oktatási Minisztérium

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.