Ugrás a tartalomra

Modern napközi várja a zentai Petőfi Sándor Általános Iskolában a gyerekeket

2023.05.22
13:45
2023.05.22
16:02
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Nemzeti Tanács hathatós támogatásából teljes egészében megújult a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola napközis részlege, ahol nap mint nap 40 diák oktatási időn túli foglalkozása zajlik.

A kibővített tartalommal rendelkező és bútorzatában modern külsőt kapott osztálytermet ünnepélyes keretek között ma adták át használóinak.

A Petőfi Sándor Általános Iskolában már több éve folyamatos igény mutatkozik a napközis foglalkozásokra. Mindezt eddig egy már elhasználódott osztályteremben tudták megvalósítani.

Gordán Kolos, igazgató, Petőfi Sándor Általános Iskola, Zenta: „Ez volt az alapja annak, hogy hogyan is fogjuk felszerelni, illetve felújítani. Nagyon kellett erre figyelni, hogy otthonossá tudjuk tenni. Van játszósarka a tanteremnek, tanulósarka, illetve multimédiás sarka. Kb. 40 tanuló használja ezt a tantermet, persze nem egyszerre, mert annyian nem férnek be.”

Zenta község területén négy általános iskola működik, amelyekben az oktatási időn kívül biztosított a napközis foglalkozás is. A magas színvonalú tanítás mellett, fontos, hogy a szolgáltatásaink körét is tudjuk bővíteni, minőségileg javítani - mondta el az átadás alkalmával Juhász Attila, a zentai önkormányzat oktatással és művelődéssel megbízott tanácstagja.

„Ebben a furcsa és érdekes helyzetben, ami itt előállt Szerbiában, amikor rendőrökre van szükség az iskolákban, amikor a tanárba vetett bizalom megingott, amikor az intézményrendszerbe vetett elképzeléseink is kezdenek labilissá válni, fontos az, hogy mi ezt próbáljuk megszilárdítani. Biztosítani a hátterét, a lehetőségét annak, hogy hosszútávra építkezzünk. Fontos az oktatásügy, mert az oktatásba való beruházás a jövőnkbe vetett beruházás.”

A mostani projekt a Magyar Nemzeti Tanács oktatási hálózatának fejlesztésén keresztül valósult meg, együttműködve a nemzetpolitikai államtitkársággal és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-vel. A mostani beruházás értéke 550 ezer dinárt tesz ki.

Fremond Árpád, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „Nagyon fontos ez számunkra, hiszen azt látjuk, hogy a napköziknek a felújítására, illetve a bölcsődéknek a felújítására, kiépítésére óriási igény van, nem csak itt, Zentán, hanem minden egyes oktatási intézményben, illetve minden egyes településen. Ami az oktatási intézményeket illeti, fontos az, hogy a szülők tudják, hogy iskola után legyen egy olyan hely az adott intézményben, ami biztonságos, ahol a gyermekek ott tudnak lenni, tanulni tudnak, be tudják fejezni a házi feladatot, el tudják tölteni azt az időt, amíg esetleg a szülők dolgoznak.”

Ezt a programot folytatnunk kell, segíteni kell, hiszen azt látjuk, hogy erre óriási igény mutatkozik. Mi azon leszünk a jövőben is, hogy az itteni oktatás minősége mindenkor prioritást élvezzen - tette hozzá Fremond Árpád.

napközi
Zenta
Petőfi Sándor Általános Iskola
Gordán Kolos
Juhász Attila
Fremond Árpád

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.
13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.