Ugrás a tartalomra

Ne üljön a volán mögé, ha alkoholt fogyasztott!

2024.04.01
07:50
2024.04.01
07:55
Forrás
Pannon RTV
A húsvéthétfő a mulatság, a locsolkodás napja. Sokan ilyenkor meglátogatják családtagjaikat, ismerőseiket és néhány pohárka alkohol is lecsúszik. Azonban ekkor sem szabad megfeledkezni arról, hogy az ittas vezetés rendkívül veszélyes.

Az alkohol hatására hosszabb lesz a reflexidő, sokan felbátorodnak és gyorsabban vezetnek a kelleténél. Mindez pedig balesetveszélyes. Ittasan nem csak azért nem szabad a volán mögé ülni mert azt a törvény tiltja és szigorúan bünteti, hanem azért is, mert azzal nem csak a saját, de mások életét is veszélyeztetik. Ön se kockáztasson! Nem éri meg!

ittas vezetés

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.