Ugrás a tartalomra

Nemzetközi oktatási kiállítás az Újvidéki Vásáron

2020.03.05
19:02
2020.03.05
19:50
Forrás
Pannon RTV
A kétnapos rendezvényen a szerbiai és a külföldi tanintézmények oktatási profiljait mutatták be. Az általános és a középiskolások tájékozódhattak a 15. alkalommal megszervezett oktatási kiállításon.

Mintegy 80 intézet szerepelt, amelyek több mint 500 oktatási profilt mutattak be. A középiskoláknak is alkalmuk volt bemutatkozni. Jovana Pejaković, diák, Futaki Mezőgazdasági Szakközépiskola: „Az iskolánk házi készítésű termékeivel mutatkozunk be, melyeket az általános és állatorvosi tagozatok diákjai készítenek. A diákok a gyakorlatokon készítik ezeket a házi termékeket, sajtokat és egyebeket.”

A középiskolák mellett a felsőoktatási intézmények is képviseltetik magukat. Így a diákok nemcsak saját iskoláikat mutathatják be, hanem a továbbtanulási lehetőségekről is tájékozódhatnak. Csütörtökön négy középiskola mutatkozhatott be az Oktatási Minisztérium részlegénél. Ottjártunkkor a topolyai Mezőgazdasági Iskolán volt a sor. Pósa Attila, tanár, Topolyai Mezőgazdasági Iskola: „Mi úgy döntöttünk, hogy a szakköröket mutatjuk be. Az állategészségügyi technikusok mini állatkertet tartanak fenn, ezért állatsimogatót hoztunk. Ugyanúgy hoztunk különböző preparátumokat, amiket a diákjaink készítettek.”

A pályaválasztás előtt álló végzősök számára segítheti az elhatározást, hogy testközelből látják az adott iskola tevékenységének produktumait. Ezt támogatja az Oktatási Minisztérium is a standján, de az egész vásár területén is. Slavica Rakić, képviselő, Oktatási Minisztérium: „A legfontosabb, hogy az általános iskolák végzős osztályainak diákjai eljöjjenek és megismerkedjenek az idősebb társaikkal, hogy lássák, hogyan és mi módon dolgoznak az iskoláikban, ami által ösztönöznék őket, hogy a kívánt foglalkozást válasszák.”

A vásár kiegészítő programja az oktatási kiállítási kupa háromszor hármas kosárlabdában, melyen középiskolák mérkőznek meg.

oktatási kiállítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:36, Frissítve: 19:25

Advent a faluban

Ünnepi műsorral és kirakodóvásárral várták az Advent a faluban elnevezésű rendezvényre a királyhalmiakat vasárnap délután. Az eseményen zsúfolásig megtelt a kultúrház.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.