Ugrás a tartalomra

Nyílt napot tartott a temerini Lukijan Mušicki Középiskola

2023.05.19
16:56
2023.05.19
20:43
Forrás
Pannon RTV
Szeptemberben összesen hét szak nyílik az intézményben, ebből kettő a magyar nyelvű diákok számára.

Szeptembertől a szerb nyelvű diákok számára négyéves pénzügyi technikusi, általános gimnáziumi, elektronikai, valamint hároméves bútorkészítő és fodrász szak indul. A magyar ajkú diákok a négyéves tűzvédelmi technikusi és a hároméves gépészeti és fémfeldolgozási szak között választhatnak. A nyílt napra a temerini Kókai Imre Általános Iskola végzős diákjai is ellátogattak.

Bollók Barbara, diák: „Most voltunk bent a gépészeti és hegesztő órán, és ahogyan így mesélték, és mondták, hogy a lányoknak is szabad, szerintem ez egy szép szak."

A nyílt napon több tanár és diák mutatta be az iskolát és a tantárgyakat. A tanulók az iskola elvégzése utáni lehetőségekről is meséltek a nyolcadikosoknak.

Pintér Krisztián, diák: „Én most tudnék továbbmenni jogi egyetemre, ami egy nagy vágyam, illetve tudnék továbbmenni mint tűzoltó vagy mint határőr. Ez a legelső három, amire így szeretnék továbbmenni."

Jelen pillanatban több mint 50 diák vesz részt a középiskola magyar nyelvű oktatásában. A tanárok reménykednek a diákok számának a növekedésében, hiszen a természettudományi tantárgyak oktatása igen erős, lehetőség van a folyamatos fejlődésre és külföldi versenyeken való részvételre is.

Sóti Attila, tanár: „Iskolánk a budapesti Katasztrófavédelmi Központtal van együttműködésben. Részesei vagyunk az Erasmus+ pályázatnak, és ezáltal minden tanévben több hétre tudjuk a diákjainkat kivinni Magyarországra szakmai kirándulásra, továbbképzésekre. Több hetet tudnak Budapesten eltölteni, és ez nem csak a kirándulásról és a szórakozásról szól, hanem nagyon komoly szakmai ismereteket tudnak szerezni."

A temerini középiskolában lehetőség van a duális képzésre is. Az iskola elméleti oktatása mellett a diákok a gyakorlatban is gazdagíthatják tudásukat valamely partnervállalatnál.

Lukijan Mušicki középiskola
nyílt nap
továbbtanulás
pályaválasztás

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.