Ugrás a tartalomra

Nyolcadik napja keresik a kétéves Danka Ilićet

2024.04.02
13:30
2024.04.02
13:39
Forrás
Pannon RTV
Mindenkit ellenőriznek, aki bármilyen módon kapcsolatba hozható az üggyel.

A bécsi rendőrség is bekapcsolódott a nyomozásba, miután napvilágot látott egy szerb állampolgár által készített videó, amelyben egy Dankara hasonlító kislány játszik, két nővel. Bojana Otović Pjanović rendőrőrnagy a Szerbiai RTV műsorában elmondta, a hatóságok kapcsolatba léptek a felvételt készítő férfival, mert sok hamis bejelentés érkezett. Ezt követően sárga körözést adtak ki.

Az első naptól kezdve minden olyan személyt ellenőriztek, aki az eltűnéssel kapcsolatba hozható - magyarázta a rendőrőrnagy. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a helyszínelés és a terep átkutatása nem csak a környéken zajlott és zajlik. Minden határon átkelő személyt alaposan átvizsgálnak és az arra vezető utakat is. Arra a kérdésre, hogy fennáll-e annak az esélye, miszerint Danka gyermekkereskedelem áldozata lett, Pjanović azt állítja: nem zárható ki ennek lehetősége sem.

Bojana Otović Pjanović, rendőrőrnagy: „A nyomozás dinamikus és kiterjedt, nagyszámú ellenőrzés zajlik, rengeteg anyag van, minden, ha bárki, bármilyen módon kapcsolatba hozható az üggyel, azt kivizsgáljuk. Fokozatosan és részletenként zárjuk ki az egyes elemeket a nyomozásban. Jelenleg nem zárhatunk ki semmit. Én is azt szeretném, ha a kislány életben lenne, és mindannyian ebben reménykedünk. Tekintettel arra, hogy tudom milyen csapat dolgozik az ügyön, koordinál és irányít, biztos vagyok benne, és remélem, pontosabban optimista vagyok a nyomozás pozitív végkifejletével kapcsolatban.”

Danka Ilić
eltűnt

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.