Ugrás a tartalomra

Október elejétől várható az influenza megjelenése Szerbiában

2023.09.20
15:48
Forrás
Pannon RTV
Idén ősszel eddig nem regisztráltak ezzel fertőzött beteget az országban - nyilatkozta dr. Milunka Milinković a Szerbiai RTV-nek.

A Batut Közegészségügyi Intézet epidemiológusa elmondta, egyre több páciens keresi fel az orvost légúti fertőzés tüneteivel, így várható, hogy az előttünk álló hetekben az influenza is megjelenik. A szakember emlékeztetett, tavaly 350 ezer influenzás megbetegedést regisztráltak Szerbiában. 2022-ben 304 000 személy vette fel az influenza elleni védőoltást, 70 százalékuk 65 év feletti volt - emelte ki.

influenza
Batut Közegészségügyi Intézet

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.