Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Önkéntesek keze nyomán tisztult a Zorka helyi közösség

2020-05-30
13:01
2020-05-30
19:05
Forrás
Pannon RTV
Több mint 30 személy vett részt a Vajdasági Magyar Szövetség zorkai helyi szervezete által idén második alkalommal megszervezett hulladékgyűjtési akcióban.

A program keretében felnőttek és gyermekek egyaránt gyűjtötték a szemetet a szabadkai Zorka helyi közösség területén.

Fekete zsákokba szedték a szemét az önkéntesek a Zorka helyi közösségben. A több mint harminc személyből álló csapat a környék utcáin kívül, a helyiek által jól ismert Deszkás erdő területén is gyűjtötte a hulladékot.

Grubanov Siniša: „Alapvető fontosságú, hogy megőrizzük a környezetünket, a környezetet a valódi természetes formájában, mivel minden olyan hulladék esetében, amelyet gyűjtőhely helyett a természetben dobnak el, tudjuk, mennyi ideig tart, amíg a hulladék lebomlik: egyes dolgok csak évszázadok alatt bomlanak le. Gondoskodnunk kell a környékünkről és a környezetünkről, hogy egészségesen és tisztán tartsuk magunk miatt és a jövő nemzedékei számára.”

Tikvicki Leona párjával másodszor vett részt a gyűjtési akcióban. Sokszor nem szívesen sétál az erdőben éppen amiatt, hogy sok a szanaszét dobált szemét: „Azért mert én is itt lakom és szeretem, hogyha tiszta, az utcán mindig összeszedem a szemetet.”

A második éve megszervezett hulladékgyűjtési akcióban a helyi közösségben élőkön kívül a Masterplast vállalat dolgozói is besegítettek - emelte ki Kudlik Zoltán, a Zorka helyi közösség tanácselnöke: „Idén másodízben szervezzük meg ezt a szemétgyűjtési akciót, mivel környezettudatos világot szeretnénk teremteni. Itt a Zorka helyi közösség területén közel vagyunk az erdőhöz, ami a turisták, illetve a városi polgárok számára fontos kirándulóhely. Sajnos elég sok személy gyűlik össze itt az év folyamán, ezért tartjuk fontosnak, hogy minden évben megszervezzük ezt a gyűjtési akciót, hogy tisztábbá tegyük mind az erdő területét, illetve az erdő környékén élők környezetét is.”

A szervezők szerint a hulladékgyűjtési akció a tavalyi évhez hasonlóan sikeresen zárult, mintegy két kamionnyi szemét gyűlt össze a Zorka helyi közösség területén.

Zorka Helyi Közösség
Zorka HK
Választások 2020
Kudlik Zoltán
Masterplast YU Kft.
szemétgyűjtés
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

Népszerű