Ugrás a tartalomra

A pedagógusok és a kiégés

2023.09.27
17:47
2023.09.27
19:37
Forrás
Pannon RTV
Lendületben - mit tehetünk a kiégés ellen? címmel szervezett kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadást az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.

Bíró Orsolya szervező elmondta, most először rendezték meg a Pedagógusok találkozóját az Edu Cafe programsorozat részeként. Az egyesület célja, hogy a jövőben minden hónap utolsó szerdáján egy adott téma kapcsán összehozzák a vajdasági pedagógusokat.

A mostani előadást Ricz Dencs Tünde tartotta meg. A mentálhigiénés szakember elmondta, fontos megtanulni, hogyan lehetünk folyamatosan lendületben.

Ricz Dencs Tünde, mentálhigiénés szakember: „Azt is szeretném majd bemutatni, hogy tulajdonképpen ez a lendület hogyan változik, és mikor melyik erőforrásunkat, melyik lendületünket használjuk. Továbbá, hogy ezt hogy kellene menedzselni ahhoz, hogy egy napba mindhárom terület, ami a kiégéshez vezet, az érzelmi, a testi és a pszichikai kimerülést elkerüljük."

Ricz Dencs Tünde
Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete

Most

22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.