Ugrás a tartalomra

Szerb turisták rekedtek Szicílián az Etna kitörése miatt

2023.05.23
08:22
2023.05.23
08:59
Forrás
Pannon RTV
Száz szerb állampolgár rekedt Szicílián, ahonnan az Etna kitörése miatt átmenetileg nem szállnak fel repülők. A térség légi forgalmát a levegőbe kerülő nagy mennyiségű vulkáni hamu miatt kellett korlátozni.

A szerb turisták közül hetvenen saját szervezésben, harmincan pedig turisztikai irodán keresztül utaztak ki.

Aleksandar Seničić, az Utazási Irodák Szerbiai Szövetségének igazgatója elmondta, az egyéni utazók tartózkodási helyéről nincs információja, a többieket viszont szállodákba küldték vissza. Esetükben az is felmerült, hogy hajóval átvigyék őket Máltára vagy más helyre, és onnan térjenek vissza Szerbiába. Az Etna vasárnap tört ki, és vastag hamuréteggel borította be nem csak a közelében lévő repülőteret, hanem Catania utcáit, házait is.

Szicília
Catania
Etna
turista
vulkánkitörés

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.