Ugrás a tartalomra

Szerbiai koronavírusteszt, amelyik előrejelzi a betegség lefolyását

2020.11.08
22:19
2020.11.08
22:47
Forrás
Szerbiai RTV
Külföldön is érdeklődnek a módszer iránt, ezért a NeoMedica növeli a gyártási kapacitást.

Szerbiában olyan koronavírustesztet készítenek, amelyik előrejelzi a betegség lefolyását is. A niši NeoMedica az új eljárást egy német tanulmány alapján fejlesztette ki. A Naisa elnevezésű teszt a többinél jóval megbízhatóbban mutatja ki a fertőzést - írja a Szerbiai RTV. A közmédia szerint az első szerbiai teszttel mérhető az antitestszint a vérben, és akár több százszor pontosabb más hasonló módszereknél. Milena Milojević, a niši cég gyártási részlegének vezetője elmondta, minden automatizált, így kizárt az emberi hiba lehetősége, és csupán két órába telik, amíg megkapják az eredményt.

A külföldi piac is érdeklődik a szerbiai koronavírusteszt iránt, ezért a növelik a gyártási kapacitást: az eddigi 1500 helyett 4500 tesztet állítanak elő naponta.

NeoMedica
koronavírus
teszt

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.