Ugrás a tartalomra

A szertartáson való részvételt kérte a bácskai pravoszláv püspök

2020.04.12
17:59
Forrás
Vajdasági RTV, eparhijabacka.info
A húsvéti liturgiában való közvetlen részvétel lehetővé tételére kérte az illetékeseket Irinej bácskai pravoszláv püspök.

A bácskai pravoszláv egyházmegye honlapján azt írják, hogy Irinej felhívta az illetékesek figyelmét, hogy a híveknek a legnagyobb keresztény ünnepen tegyék lehetővé, hogy közvetlen módon is részt tudjanak venni a liturgiákon, ne csak a televízión és a rádión keresztül hallgassák a szentmiséket, legalább húsvét első napján.

Irinej bácskai pravoszláv püspök
húsvét
liturgia
szertartás

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.