Ugrás a tartalomra

Szűz Mária köré épült a doroszlói ifjúsági lelki nap

2018.08.27
12:26
2018.08.27
21:10
Forrás
Pannon RTV
Az idei doroszlói ifjúsági lelki nap vasárnap ünnepi szentmisével kezdődött. Az egyházmegyei találkozó témája Szűz Mária köré épült. Az eseményre több mint 150-en érkeztek egész Vajdaságból.

Az előadások kellő humorral vannak előadva, mégis sokat lehet tanulni belőlük - mondta Sárkány Zsombor. „Most vagyok itt másodszorra. Tavaly ugyanezek a programok voltak. Mise, ebéd, előadás.”

Gonczlik Ákos már négy éve jár a találkozóra. Akkor még csak résztvevő volt, most már szerepet vállal a szervezésében is. „Úgy érzem, hogy az elmúlt évek során, amióta a szervezésben is részt veszek, növekszik azoknak a fiataloknak a száma, akik már a középiskolát befejezték, valamint egyetemisták.”

A szervezők évről évre megszólítják az egyházmegye plébániáit, hogy a hívők, főként a fiatalok közösen gondolkodjanak el a hitről. Verebélyi Árpád, egyházmegyei ifjúsági referens: „Ez a korosztály talán a leglázadóbb korosztály, ahol mindenhol kérdések vannak, vagy mindenhol fenntartások vannak. Különösen a vallás tekintetében, ami nem igazán kézzelfogható dolog, ami egyfajta hagyományokból táplálkozik. Ezekre keressenek és adjanak választ.

A lelki nap témavezetője Horváth Árpád jezsuita szerzetes volt, aki csoportos beszélgetésekkel készült a résztvevőknek. „Egy Mária-kegyhelyen vagyunk. Ez a mi Csíksomlyónk itt Délvidéken, a legnagyobb kegyhelyünk. Nyilván Mária életéről lesz szó, de azt szeretném valahogy megértetni a fiatalokkal, hogy amikor mi, katolikus emberek Máriát ünnepeljük, Máriáról emlékezünk meg, akkor nemcsak jámborkodunk, hanem tulajdonképpen azt csodáljuk, hogy ezek az ünnepek, Mária élete hogyan ragozódik a mi életünkben is.”

Az eseményen az előadások és a közös beszélgetések mellett az Ébredés zenekar szórakoztatta a résztvevőket.

Doroszló
lelki nap
Szűz Mária

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.