Ugrás a tartalomra

Táblát avattak a razzia emlékére

2024.01.22
15:41
2024.01.22
16:31
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidéki Emléktemetőben új táblát avattak fel. Az emléktábla azoknak az embereknek állít emléket, akik életüket vesztették az 1942-es januári razzia során.

A hideg napok alatt több száz újvidéki lakos halt meg, az áldozatok többsége szerb vagy zsidó származású volt. Rájuk emlékeznek az új táblával.

Milan Đurić, Újvidék polgármestere: „Mi, városként soha nem szabad, hogy elfelejtsük ezt, és remélem, hogy ilyen események soha és sehol nem fognak megismétlődni. Városi viszonylatban ez talán kicsinek tűnhet, de rendkívül fontos, hogy a helyszínen megemlékezzünk, és ne felejtsük el sohasem azt, ami történt a városunkban. Ez az üzenet, amit mögöttünk hagyunk a jövő generációinak megmutatja, hogy mi történt Újvidéken.”

Milan Đurić
razzia

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.