Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Tartományi támogatás oktatási intézményeknek

2019-04-25
15:54
2019-04-25
19:47
Forrás
Pannon RTV
Két év alatt 730 millió dinárt fordítottak oktatási intézmények és a diákotthonok felújítására a tartományi költségvetésből. Minden évben egyre nagyobb az érdeklődés.

A februárban meghirdetett pályázatra összesen 226 kérvény érkezett, ám ebből mindössze 48-at sikerült pénzelni.

A kishegyesi Ady Endre Általános Iskola 4 millió 800 ezer dinár támogatásban részesült. Ezt a vizes blokkok tatarozására fordíthatták. Ám ez mellett más gondok is felmerültek.

Fülöp Valentin, igazgató, Ady Endre Á.I., Kishegyes: „Ami még nagyon égető probléma az iskolában, az a tornaterem tetőszerkezete, amelyik folyamatosan beázik, és a folyamatos javítások ellenére sem oldódik meg a helyzet. Valószínűleg arra lenne szükség, hogy a teljes tetőszerkezetet kicseréljük.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A székelykevei általános iskolában mintegy 70 diák tanul magyarul. A tartományi pályázatoknak köszönhetően sikerül tatarozni az épületet. Most 590 ezer dinárt fordítanak járdák aszfaltozására.

Salamon Géza, igazgató, Székelykeve: „Célunk, hogy minél szebbé tegyük az iskolát a tanulók és a tanárok számára, és nagyon sok pénzt fektetünk az iskola korszerűsítésére, az egyik legfelszereltebb iskolák közé tartozunk.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Két és fél év alatt 730 millió dinárt fordított a tartományi kormány az iskolák, óvodák és a diákotthonok tatarozására. Most 144 millió dinárt osztottak ki, holott az igénylések mértéke meghaladja az 1 milliárd dinárt – mondta Nyilas Mihály oktatási titkár.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár (VMSZ): „Több mint 220 kérvény érkezett, ebből látszik, hogy nem sikerült mindenkinek az igényét kielégíteni. Ez arra ösztönöz bennünket, hogy folytassuk, eszközöket kérjünk a költségvetésből az esetleges módosításokban, amelyek bekövetkezhetnek akár ebben az évben is, és újabb pályázatokat írjunk ki.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Az oktatási intézmények a támogatást nyílászárók cseréjére, a tetőszerkezet felújítására, valamint a vizes blokkok tatarozására fordítják.

Nyilas Mihály
oktatási intézmények

Most

22:59

Letartóztatásban marad Navalnij

További 30 napra előzetes letartóztatásban marad Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető. Sikkasztással vádolják a hatóságok, de Navalnij követői szerint ez koholt vád.
21:25

Kína szankciókkal sújtott 28 amerikait

A kínai vezetés szankciókkal sújtott 28 amerikai állampolgárt, köztük Mike Pompeo volt külügyminisztert olyan tevékenységek miatt, amik Peking szerint súlyos beavatkozást jelentettek Kína belügyeibe.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.