Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Tartományi támogatás oktatási intézményeknek

2019-04-25
15:54
2019-04-25
19:47
Forrás
Pannon RTV
Két év alatt 730 millió dinárt fordítottak oktatási intézmények és a diákotthonok felújítására a tartományi költségvetésből. Minden évben egyre nagyobb az érdeklődés.

A februárban meghirdetett pályázatra összesen 226 kérvény érkezett, ám ebből mindössze 48-at sikerült pénzelni.

A kishegyesi Ady Endre Általános Iskola 4 millió 800 ezer dinár támogatásban részesült. Ezt a vizes blokkok tatarozására fordíthatták. Ám ez mellett más gondok is felmerültek.

Fülöp Valentin, igazgató, Ady Endre Á.I., Kishegyes: „Ami még nagyon égető probléma az iskolában, az a tornaterem tetőszerkezete, amelyik folyamatosan beázik, és a folyamatos javítások ellenére sem oldódik meg a helyzet. Valószínűleg arra lenne szükség, hogy a teljes tetőszerkezetet kicseréljük.”

A székelykevei általános iskolában mintegy 70 diák tanul magyarul. A tartományi pályázatoknak köszönhetően sikerül tatarozni az épületet. Most 590 ezer dinárt fordítanak járdák aszfaltozására.

Salamon Géza, igazgató, Székelykeve: „Célunk, hogy minél szebbé tegyük az iskolát a tanulók és a tanárok számára, és nagyon sok pénzt fektetünk az iskola korszerűsítésére, az egyik legfelszereltebb iskolák közé tartozunk.”

Két és fél év alatt 730 millió dinárt fordított a tartományi kormány az iskolák, óvodák és a diákotthonok tatarozására. Most 144 millió dinárt osztottak ki, holott az igénylések mértéke meghaladja az 1 milliárd dinárt – mondta Nyilas Mihály oktatási titkár.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár (VMSZ): „Több mint 220 kérvény érkezett, ebből látszik, hogy nem sikerült mindenkinek az igényét kielégíteni. Ez arra ösztönöz bennünket, hogy folytassuk, eszközöket kérjünk a költségvetésből az esetleges módosításokban, amelyek bekövetkezhetnek akár ebben az évben is, és újabb pályázatokat írjunk ki.”

Az oktatási intézmények a támogatást nyílászárók cseréjére, a tetőszerkezet felújítására, valamint a vizes blokkok tatarozására fordítják.

Nyilas Mihály
oktatási intézmények

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.