Ugrás a tartalomra

Telefonon is igényelhető a 3000 dináros támogatás

2021.06.04
09:48
2021.06.04
12:42
Forrás
Szerbiai RTV
Éjféltől telefonon is jelentkezhetnek a 3000 dináros támogatásért azok az állampolgárok, akik felvették a koronavírus elleni védőoltás valamelyikét.

A pénzt minden olyan 16 évnél idősebb állampolgár igényelheti, aki május 31-ig vagy felvette valamelyik védőoltás legalább első dózisát, vagy regisztrált és június 7-ig felveszi az első adagot. A támogatás a szerb állami kincstár honlapján és telefonon is június 15-ig igényelhető. A központot ingyen lehet hívni a 0800/100-302-es telefonszámon.

Egyébként egymillió polgár igényelte ma reggelig a 3000 dináros támogatást azok az állampolgárok közül, akik felvették a koronavírus elleni védőoltás valamelyikét – közölte Siniša Mali szerb pénzügyminiszter. A nagy érdeklődés is igazolja, hogy ez az intézkedés megfelelő megoldás, hiszen a célja a minél tömegesebb oltakozás volt. Hangsúlyozta, összesen mintegy két és fél millió polgár jogosult a támogatásra, ami azt jelenti, hogy közelítünk a nyájimmunitáshoz. A miniszter elmondta, hogy június 8-ig kifizetik a minimálbér 50 százalékát, és a hónap végéig a munkanélküliek is megkapják a megígért 60 eurós támogatást.

támogatás
vakcina

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.