Ugrás a tartalomra

Téli Egyetem az MTTK-n (videó)

2017.01.04
14:00
Mintegy kétszáz pedagógus vesz részt a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és az MNT Téli Egyetemén
Mintegy kétszáz pedagógus vesz részt a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és az MNT Téli Egyetemén. Három nap alatt tíz akkreditált képzést szerveznek. A pedagógusok egyebek mellett környezeti nevelés, interaktív matematika és elsősegély-továbbképzés kurzusokat is hallgathatnak. Az iskolákban sokszor fordul elő kisebb baleset. Fontos, hogy a pedagógusok felkészüljenek az ilyen esetekre. Szendi Zsolt, elsősegélynyújtó oktató: „Általában a tapasztalatok azt mutatják, hogy pánikhangulat szokott kialakulni az iskolákban. Különböző szabályzatok vannak, amik arra vonatkoznak, hogy a tanároknak mit kell tenniük, ha valakivel valami történik.” Az elsősegély-oktatás mellett kilenc további akkreditált képzést tartanak a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. Námesztovszki Zsolt, az intézmény dékánhelyettese elmondta, az ilyen események nagyon jó alkalmak a tapasztalatcserére. „Amikor a pedagógusok befejezték az egyetemet, azóta változtak dolgok, tehát új tartalmak, elvek, módszerek. Ezért fontos, hogy eljöjjenek és frissítsék a tudásukat.”Az idei Téli Egyetemet a Magyar Nemzeti Tanáccsal együttműködve szervezték meg. Petkovics Márta, tag, Végrehajtó Bizottság MNT: „Ezúttal a MNT az osztálykirándulás programunkban részt vevő osztálytanítókat szólította meg, 225-öt, ennek több, mint fele elfogadta a felajánlásunkat, hogy az MNT támogassa a továbbképzésüket.” Szabadka mellett még három városban, Zentán, Nagybecskereken és Újvidéken szerveznek továbbképzést a közoktatásban dolgozóknak.
MNT
MTTK
Téli Egyetem

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.