Ugrás a tartalomra
Pixabay/HutchRock

Téli gumit a kerekekre!

2017-11-01
15:18
2017-11-01
15:27
Forrás
VajdaságMA, Szerbiai RTV
Szerbiában mától április 1-éig a járműveknek kötelezően téli felszereléssel kell rendelkezniük, ha az időjárási körülmények miatt az utakon hó, jég vagy jegesedés van.

A téli gumikon a bordázat mélysége nem lehet kevesebb 4 milliméternél, és nem engedélyezett a szöges gumi használata. A Közlekedésbiztonsági Ügynökség felhívja a sofőrök figyelmét, hogy április elsejéig használják a téli gumit még akkor is, ha az úton nincs hó, jég vagy jegesedés. Amennyiben hóesésben, havas-jeges úton a szükséges felszerelés nélkül közlekedünk és megállítanak a rendőrök, tetemes bírságra számíthatunk. Magánszemélyek esetében ennek összege 6 és 20 ezer dinár között mozog, míg jogi személyeknél 100 és 800 ezer dinár közötti.

tél
gumi
felszerelés
jármű
utak

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.
09:53, Frissítve: 10:03

Juhtenyésztés: igen vagy nem?

Elégedetlenek a vajdasági juhtenyésztők, de bíznak abban, hogy a lassanként emelkedő árak miatt a jövőben is érdemes lesz birkák és bárányok tenyésztésével foglalkozni.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.