Ugrás a tartalomra

Több áram fogy a zord időben

2024.01.10
16:36
2024.01.10
16:43
Forrás
Szerbiai RTV
17 százalékkal nőtt az áramfogyasztás Szerbiában az utóbbi fagyos napokban az elmúlt hét enyhe időjárásához képest.

A megnövekedett áramhasználat ellenére az ellátás stabil maradt - közölte a Szerbiai Elektromos Hálózat nevű cég illetékese. Az, hogy több áram fogy januárban, nem különleges helyzet, mert általában így szokott lenni, erre pedig felkészültek.

Szerbiában egyébként a polgárok mintegy 20 százaléka melegít árammal. Az illetékesek azt javasolják, hogy a villanykályhákat éjszaka kapcsolják be, amikor az áram négyszer olcsóbb.

fűtés
villanykályha
áramfogyasztás
áram
fagy
időjárás
január

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.