Ugrás a tartalomra

Több magyar elsős Vajdaságban

2023.09.28
20:54
Forrás
Pannon RTV
Idén 1299 magyar első osztályos tanuló nevét jegyezték be a beiratkozás első körében, akiknek tanszercsomagot is biztosított a Magyar Nemzeti Tanács.

A tavalyi évhez képest 21 magyar diákkal többen kezdik meg az általános iskola első osztályát és habár lezajlott a beiratkozás első fordulója, a hónap utolsó napjaiban akár tovább is nőhet az elsősök száma, akik szintén számíthatnak a tanszercsomagra. A tavalyi évhez képest az elsős diákok száma leginkább Hajdújáráson, Oromhegyesen, Csantavéren, Palicson, Szaján, Torhontálvásárhelyen és Maradékon nőtt.

Varjú Potrebić Tatjana, Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó-bizottság tagja: „Közel 1300 tanszercsomagot osztottunk ki, hiszen az idei évben 1299 elsős nevét kaptuk meg az első körös beiratkozásnál, persze ez a szám még szeptember elején az első két hétben kicsit mozog, de a napokban zárjuk a pontos létszámot. Az 1299 elsősnek biztosítottuk a tanszercsomagot. Nagyon gazdag tartalma van tanszercsomagnak. A képzőművészeti tantárgyhoz szükséges szinte minden-minden eszköz benne van, valamint kis füzetek, első füzetem, tornazsák, ugrókötél, számológép, abakusz számológép. Benne található még ezeken kívül a Mézeskalács szeptemberi száma, a Gőgös Gúnár Gedeon és a Betűtanoda is.”

elsős diákok
Magyar Nemzeti Tanács
Varjú Potrebić Tatjana

Most

07:19, Frissítve: 07:25

Ködös, borult, esős idő

Felhős, hideg, esős idő várható ma a délelőtti órákban, a csapadék viszont délutánra megszűnhet. Az alacsonyan fekvő tájakon havas esőre is számíthatunk, a hegyvidékeken pedig havazásra.
22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.