Ugrás a tartalomra

Több mint ezer migránst gyűjtöttek be Zomborban

2023.11.19
08:00
2023.11.19
08:07
Forrás
közlemény
Bratislav Gašić szerb belügyminiszter tegnap este Zomborba látogatott és azt üzente, hogy a rendőrség különleges egységeinek akciója mindaddig fog tartani, amíg az utolsó embercsempészt is le nem tartóztatják Szerbiában.

Szombaton hajnali fél 4-kor a csendőrség, a terrorelhárítási egységek és a zombori rendőrkapitányság munkatársai Zomborban kiterjedt akciót hajtottak végre, melynek során a délutáni órákig 1102 migránst gyűjtöttek be és szállítottak el Zombor területéről. A belügyminiszter hozzátette, hogy egyes zombori polgárok segítséget nyújtottak az illegális bevándorlóknak abban, hogy onnan induljanak el Szabadkára, Horgosra és más határ menti területekre, ahol az embercsempészek várták őket. A szombati akcióban 18 embert tartóztattak le, és eljárást indítanak ellenük, mivel egy szervezett bűnözői csoport tagjai voltak, akik segítettek átjutni a migránsoknak Magyarországra. A tervek szerint a következő napokban a panziók, hostelek, és szobakiadással foglalkozó szállásadók ellenőrzésére fektetik a hangsúlyt, illetve a taxisofőrök ellenőrzésére, akik logisztikai támogatást nyújtottak mindeddig az ételhordásban, a migránsok Szabadkára vagy más határ menti településekre való szállításában – mondta a miniszter. Zombor polgármestere, Antonio Ratković köszönetet mondott Gašić miniszternek, a szerb belügyminisztérium különleges alakulatainak valamint a zombori rendőrkapitányság embereinek. Rámutatott arra, hogy a fő cél az, hogy a helyi lakosok biztonságban éljenek, és ezt a jövőben is így fogják tenni, ezért kell minden eszközt bevetni a migránsok számának tartós csökkentése érdekében.

Bratislav Gašić
Zombor
migrans
migráns

Most

07:19, Frissítve: 07:25

Ködös, borult, esős idő

Felhős, hideg, esős idő várható ma a délelőtti órákban, a csapadék viszont délutánra megszűnhet. Az alacsonyan fekvő tájakon havas esőre is számíthatunk, a hegyvidékeken pedig havazásra.
22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.