Ugrás a tartalomra
Fonet/AP/Illusztráció

Több százan jutottak határozatlan idejű munkaviszonyhoz

2020-05-28
18:29
2020-05-28
18:53
Forrás
Közlemény
455 gondozó és 127 egészségügyi dolgozó határozatlan időre szóló munkaszerződéséről döntött mai ülésén a Szerb Kormány.

Az érintettek különböző szociális intézményekben dolgoztak a rendkívüli állapot ideje alatt meghatározott időre szóló szerződés alapján.

A kormány indoklása szerint magas fokú szakmaiságot és elkötelezettséget mutattak a munkavégzés során, és foglalkoztatásuk a járvány után is elengedhetetlen.

Döntés született továbbá a turizmus támogatásáról is, mivel az iparág különösen nagy veszteségekkel számol a bevételek kiesése miatt. Egy százalékos évi kamat mellett vehetnek fel kölcsönt az idegenforgalmi szektorban tevékenykedő cégek és vállalatok 20-tól 180 millió dinár értékben, ötéves lefizetési időre.

Az ülésen az idei évet a szolidaritás és az együttműködés évének kiáltotta ki a Szerb Kormány.

gondozó
szociális
turizmus
idegenforgalom
kölcsön
együttműködés
szolidaritás

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.