Ugrás a tartalomra
Facebook/Горан Весић

Több téves irányt jelző tábla lesz az autópályán

2023.09.18
17:16
Forrás
Prva TV, 021.rs
Megkezdődött azoknak az útjelzőtábláknak a kihelyezése a szerbiai utakon, amelyek a téves irányra figyelmeztetnek - nyilatkozta Goran Vesić közlekedési miniszter a Prva Televíziónak.

Az autópályákon gyakori az ellentétes irányba történő közlekedés, amely sokszor nem is véletlen, az utóbbi hetekben többen szándékosan vezettek a menetiránnyal szemben - tette hozzá Vesić. A táblák nagyobbak, mint az útjelzőtáblák általában, és szerepel rajta a felirat is, hogy az érintett rossz irányba halad.

Az illetékesek a nemrégiben történt obrenovaci baleset után döntöttek az újabb táblák kihelyezése mellett, de a hosszútávú megoldást videokamerák felszerelésében látják.

téves irány
útjelző tábla
behajtani tilos
autópálya

Most

13:05, Frissítve: 16:46

Levéltári konferenciát tartottak Szabadkán

Levéltáraink nagyjai, szerepük, eredményeik és jelentőségük témában konferenciát tartottak a szabadkai Városházán. A szerbiai előadók mellett Magyarországról és Horvátországból is érkeztek szakemberek.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.