Ugrás a tartalomra

Több tornaóra az általános és középiskolákban

2023.08.03
18:19
2023.08.03
19:42
Forrás
Magyar Szó
A 2023/2024-es tanévben 70 alsós, 30 felsős osztály és 20 középiskolai osztály kapcsolódik be a projektbe, a plusz tornaórák bevezetését pedig a 2024/2025-ös tanévtől tervezik bevezetni a teljes szerb iskolahálózatba.

Szeptembertől 120 szerbiai általános iskolai és középiskolai osztályban vezetnek be további testnevelés órákat kísérleti jelleggel az oktatási, sport és egészségügyi minisztérium közös projektjének részeként. A programot azért vezetik be, mert az elmúlt években arra lettek figyelmesek a szakemberek, hogy egyre több az elhízott, gyenge fizikai állapotú, rossz motorikus készségekkel rendelkező gyerek. A projektben résztvevő iskolákban a diákoknak további két testnevelés órájuk lesz hetente, így az általános iskolásoknak heti 5, a középiskolásoknak pedig heti 4 tornaórájuk lesz.

iskola
tornaóra
Oktatási Minisztérium
egészségügyi minisztérium

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.