Ugrás a tartalomra
Pixabay/pixelcreatures

Többször elérhetetlen a Vajdasági Közegészségügyi Intézet honlapja

2020-08-04
20:15
2020-08-04
20:21
Forrás
021.rs, VajdaságMa
Az utóbbi tíz napban gondok akadtak a Vajdasági Közegészségügyi Intézet honlapjával.

Időről időre az az értesítés jelenik meg, hogy „a honlapot az SBB szervere üzemelteti, és jelenleg műszaki okok miatt ideiglenesen felfüggesztették”. Amellett, hogy ezen a honlapon osztják meg a járványügyi helyzettel kapcsolatos legfontosabb információkat, a külföldre indulók itt tudnak időpontot kérni a tesztelésre, ami így lehetetlenné válik a számukra.

A 021.rs hírportál kérdésére, hogy miért nem üzemel a honlap, valamint, hogy dolgoznak-e annak megoldásán, illetve, hogy az utazó polgárok hogyan tudnak időpontot kérni a tesztelésre a közegészségügyi intézet közölte, hogy az időpontfoglalás elektronikus szolgáltatását minden munkanap délelőtt 10 órakor aktiválják, és egészen addig működik, amíg le nem foglalják az összes időpontot.

„A jelenlegi járványügyi helyzet miatt az intézetnek naponta csupán nagyon kis számú utast (jelenleg 50) van lehetősége letesztelni. Amikor a szolgáltatás megnyílik egyszerre 300 személy próbál meg rá bejelentkezni Szerbia egész területéről. Az összes időpontot 30 másodperc alatt lefoglalják, és mindenki rögtön értesítést kap, aki sikerrel járt. Egy polgár legfeljebb négy személy számára foglalhat tesztelési időpontot”, közölte az intézet.

A 021.rs azt is megtudta, hogy az intézet dolgozik a jelenlegi PCR-tesztelés kapacitásának bővítésén, és remélik, hogy a lehető legrövidebb időn belül nagyobb mértékben megnő a tesztelhető utasok száma.

Az intézet honlapja a délután folyamán több órán át volt elérhetetlen, de a 021 arra is emlékeztet, hogy a vajdasági közegészségügyi intézetben már egy ideje nem végeznek tesztelést hétvégente.

Vajdasági Közegészségügyi Intézet

Most

16:45

Hamilton nagy fölénnyel a pole pozícióban

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzésén Szocsiban, így a vasárnapi futamon ő indulhat majd az élről.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.