Ugrás a tartalomra

Tomislav Žigmanov gratulált a szerbiai magyarságnak

2023.10.23
17:14
Forrás
Pannon RTV
A szerb emberi és kisebbségi jogokért felelős miniszter gratulált a szerbiai magyar nemzeti közösség tagjainak és intézményeik képviselőinek az 56-os forradalom és szabadságharc kitörésének a napján, az október 23-án jegyzett nemzeti ünnep alkalmából

„Ez a nap Magyarországon nemzeti ünnep, annak az emlékére, hogy 1956-ban forradalom tört ki Budapesten a kommunista államvezetés ellen, és a sztálinista szovjet rezsimmel szemben a demokratikus változások, a gazdasági és politikai reformok érdekében. Hogy milyen fontos nap ez a magyar történelemben, az is jelzi, hogy a harmadik Magyar Köztársaságot 1989-ben ezen a napon, azaz október 23-án kiáltották ki. Mint ahogy az is, hogy az új, immár demokratikusan megválasztott parlament is hivatalosan állami ünneppé nyilvánította a napot. A magyarok október 23-án felvonják a nemzeti zászlót, és az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire és áldozataira emlékeznek” – nyilatkozta egyebek mellett Tomislav Žigmanov, aki hozzátette, a Szerbiában élő magyarok az ország legnépesebb és legjobban integrálódott kisebbség Szerbiában.

Tomislav Žigmanov
1956-os magyar forradalom és szabadságharc

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.