Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Óvári Dániel

Tovább csökken az újonnan regisztrált koronavírusos esetek száma

2021.05.15
15:33
2021.05.15
15:47
Forrás
Pannon RTV
Szerbiában eddig a felnőtt lakosság 42 százaléka lett beoltva a koronavírus ellen. A tervek szerint június 21-től engedélyezik az olyan tömeges rendezvények megtartását, mint az esküvők, a születésnapok és egyéb összejövetelek.
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Tovább csökkent az újonnan nyilvántartásba vett koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában, ugyanakkor az előző naphoz képest kevesebb tesztet is végeztek el. A 11 613 tesztből 705 lett pozitív. Elhunyt további 18 beteg, így a halottak száma 6664-re emelkedett a járvány megjelenése óta. A szerbiai kórházakban jelenleg 2963 személyt kezelnek, közülük 97-en vannak lélegeztetőgépre kapcsolva.

Tanjug/Szerbia Kormánya/Slobodan Miljević

A felnőtt lakosság 42 százaléka lett eddig beoltva Szerbiában a koronavírus elleni védőoltás valamelyikével, ami mintegy 2,27 millió ember jelent - jelentette be Ana Brnabić žagubicai látogatása alkalmával. A miniszterelnök hozzátette, a cél az, hogy a lakosság legalább fele felvegye a vakcinát. Ha ez sikerül, akkor június 21-től engedélyezik az olyan tömeges rendezvények megtartását, mint az esküvők, a születésnapok és egyéb összejövetelek.

Pannon RTV

Brnabić felhívta a figyelmet arra, fontos, hogy minél több ember beoltassa magát, mert csak így térhetünk vissza a normális kerékvágásba. Ezáltal pedig egyre jobb gazdasági eredményeket érhetünk el - magyarázta a politikus. A helyszínre egyébként ellátogatott Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter is.

koronavírus
koronavírus-járvány
Ana Brnabić
védőoltás

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.