Ugrás a tartalomra

Továbbra is tart a szerb rendőrség migránsbegyűjtő akciója

2023.11.28
16:38
2023.11.28
17:49
Forrás
Pannon RTV
A hatóság emberei minden olyan útvonalat ellenőrzés alatt tartanak, amelyeken az illegális bevándorlók taxikkal vagy embercsempészek segítségével a szerb-magyar határ közelébe juthatnának.

Szakadó esőben is ellenőrzik a gyanús autókat a szerb rendőrök Palics bejáratánál. Minden olyan gépjárművet megállítanak, amelyben esetleg migránsok tartózkodhatnak. Az akció nem csak a forgalmasabb utak mentén, hanem az erdős szakaszokon is zajlik. A speciális rendőrségi egységek ideiglenes sátortáborai még most is állnak a magyar-szerb határ közelében.

A helyi lakosok nagyon örülnek annak, hogy hosszú idő után fellélegezhettek. Antunović Terézia: „Örülök, mert hát csak nyugodtabb a helyzet. Főleg, ha gyerek is van, nem mertünk kimenni este, csak nappal. De most nincsenek arra mifelénk, nem jönnek. Hébe-hóba erre mennek, ezen a másik úton, de most nincsenek, hála Istennek.”

Egy másik szabadkai polgár is örül annak, hogy eltűntek a migránsok a környékről, hiszen mint mondja, veszélyes emberekről van szó, akiktől ő és családja is fél.

Vladimir Mršović: „Még szép, hogy félek. Habár a gyerekeim már felnőttek, még sem engedtem nekik, hogy késő este biciklivel jöjjenek haza a városból. Az autóbuszállmáson megvártam őket, nem jöhettek haza motorkerékpárral vagy biciklivel, mentem értük este. Egyszerűen hozzá kellett szoknunk ehhez a helyzethez.”

Jelenleg a város szélén működő befogadóközpont is teljesen üres, egyetlen migráns sincs még a környékén sem. A nagyjából egy hónapja tartó rendőrségi razziában hatezer illegális bevándorlót gyűjtöttek be a hatóság emberei és szállították el őket szerb-magyar határszakasz közeléből. Emellett automata fegyverek, pisztolyok és töltények is előkerültek. Bratislav Gašić szerb belügyminiszter korábban azt mondta, hogy az akció addig fog tartani míg minden embercsempész hálózatot fel nem számolnak a hatóság emberei.

migráns
migráció

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.