Ugrás a tartalomra

Trebinje és Budapest - ide utaznak a legtöbben a jövő heti szerbiai hosszú hétvégén

2024.02.10
10:31
2024.02.10
16:39
Forrás
Pannon RTV
Trebinje és Budapest - ide utaznak a legtöbben a jövő heti szerbiai hosszú hétvégén, amennyiben külföld mellett döntenek - nyilatkozta a Tanjugnak Aleksandar Seničić, az Utazási Irodák Szerbiai Szövetségének igazgatója.

A jövő héten kétnapos állami ünnep lesz Szerbiában, a Gyertyaszentelőt és az államiság napját ünneplik, így sokan úgy döntenek, hogy kiruccannak külföldre. Az említett két város után sorrendben Szaloniki és Isztambul következik. Az utazási irodák egyébként már év eleje óta kínálnak államiság-napi akciókat az utazás szerelmeseinek, az évek során ez már közkedvelt kirándulóidőszakká vált Szerbiában. A hosszúhétvégén európai célpontokat céloznak meg a szerbiaiak.

Aleksandar Seničić, az Utazási Irodák Szerbiai Szövetségének igazgatója: „Ezek európai városok, elsősorban a szomszédos országokból, jellemzően autóbuszos kirándulások. Ezek a legkeresettebbek, és a legolcsóbbak is. Nagy a választék is, egy, kettő, három, sőt öt éjszakás ajánlatok is vannak. Attól függ, ki, melyiket tekinti megfelelőnek. Jól jön ez az ünnep, 4 napunk van tulajdonképpen az utazásra. A legtöbb ajánlat általában szerda estétől, csütörtöktől indul vasárnapi visszatéréssel, késő délután, este. Isztambul, Szaloniki, Szófia, Temesvár, Budapest, Bécs, Prága, Észak-Olaszország, míg a közelben Bosznia-Hercegovina: Trebinje, Banjaluka, Szarajevó, Észak-Macedónia, Szkopje, Ohrid, Montenegró, a montenegrói tengerpart. Ezek a legkeresettebb és legolcsóbb ajánlatok.”

Trebinje
Budapest
hosszúhétvége
utazás
Aleksandar Seničić
Utazási Irodák Szerbiai Szövetsége

Most

Népszerű