Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A tudást soha nem lehet elvenni a fiataloktól

2022.07.05
19:29
2022.07.06
17:52
Forrás
Pannon RTV
Átadták az Újvidéki és Belgrádi Egyetem legjobb hallgatóinak járó Dositej-ösztöndíjakat. Az elismeréseket Aleksandar Vučić szerb államfő nyújtotta át a Szerb Nemzeti Színházban tartott ünnepségen.

Az ösztöndíjas egyetemisták nevében Marko Šušnjar beszélt. Szerinte hosszú és nehéz út vezet a sikerig, amely gyakran külföldre is sodorja a fiatalokat.

„Rajtunk, fiatalokon múlik, hogy itt, a sajátjaink között akarjuk és képzeljük el az életünket, de ez a társadalmon is múlik, hogy akarja, hogy a fiatalok itt maradjanak és visszatérjenek. A Dositej jó példa arra, hogy ez az akarat megvan, és ezt köszönöm.”

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere rámutatott, hogy az egyetemisták sikerei és eredményei az egész társadalom számára egy biztosabb jövőt jelentenek.

„Ha azt kérdezik tőlem, hogyan mérhető egy ország és egy város sikere, pontosan ez a válasz. Ti vagytok a válasz. A munkátok, az eredményeitek, a sikereitek. Ez olyasvalami, ami ma a minőség, az érték mértéke.”

Vanja Udovičić ifjúsági- és sportminiszter kiemelte, hogy a környezet, a család támogatása is fontos a sikerig vezető úton.

„Maradjatok örökké azok, akik feszegetik a határokat. Legyetek örökké példaképek és győztesek, mint ma. A siker és a büszkeség szimbólumai vagytok, vezetők mindenben, amit megérintetek. Bennetek van az energia, ami mindent megmozgat körülöttetek.

Az ösztöndíj, mint bármely elismerés, felelősséget is hordoz magával, elvárásokat, hogy folyamatosan bizonyítsunk és teljesítsünk, hangsúlyozta Aleksandar Vučić szerb államfő.

„A világon mindent el lehet venni tőletek. Elvehetik a vagyonotokat és mindenféle gondjaitok lehetnek, a szeretteitek betegsége miatt, millió probléma vár mindannyiunkra, millió nehéz nap, de amit soha senki nem vehet el tőletek, az a tudás.”

Idén 1540 egyetemista részesült az ösztöndíjban. Ebből 1050 alap- és 490 mesterszakos hallgató. Az ösztöndíj összege 32 ezer dinár.

ösztöndíj
Újvidék
Aleksandar Vučić

Most

19:25, Frissítve: 19:46

Farsangi táncház a VM4K-ban

Farsangi táncházat tartottak a szabadkai VM4K-ban. A mulatság jelmez bemutatóval kezdődött. A gyerekek a legkreatívabb jelmezeket öltötték magukra.
15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű