Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A tudást soha nem lehet elvenni a fiataloktól

2022.07.05
19:29
2022.07.06
17:52
Forrás
Pannon RTV
Átadták az Újvidéki és Belgrádi Egyetem legjobb hallgatóinak járó Dositej-ösztöndíjakat. Az elismeréseket Aleksandar Vučić szerb államfő nyújtotta át a Szerb Nemzeti Színházban tartott ünnepségen.

Az ösztöndíjas egyetemisták nevében Marko Šušnjar beszélt. Szerinte hosszú és nehéz út vezet a sikerig, amely gyakran külföldre is sodorja a fiatalokat.

„Rajtunk, fiatalokon múlik, hogy itt, a sajátjaink között akarjuk és képzeljük el az életünket, de ez a társadalmon is múlik, hogy akarja, hogy a fiatalok itt maradjanak és visszatérjenek. A Dositej jó példa arra, hogy ez az akarat megvan, és ezt köszönöm.”

Pannon RTV

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere rámutatott, hogy az egyetemisták sikerei és eredményei az egész társadalom számára egy biztosabb jövőt jelentenek.

„Ha azt kérdezik tőlem, hogyan mérhető egy ország és egy város sikere, pontosan ez a válasz. Ti vagytok a válasz. A munkátok, az eredményeitek, a sikereitek. Ez olyasvalami, ami ma a minőség, az érték mértéke.”

Pannon RTV

Vanja Udovičić ifjúsági- és sportminiszter kiemelte, hogy a környezet, a család támogatása is fontos a sikerig vezető úton.

„Maradjatok örökké azok, akik feszegetik a határokat. Legyetek örökké példaképek és győztesek, mint ma. A siker és a büszkeség szimbólumai vagytok, vezetők mindenben, amit megérintetek. Bennetek van az energia, ami mindent megmozgat körülöttetek.

Pannon RTV

Az ösztöndíj, mint bármely elismerés, felelősséget is hordoz magával, elvárásokat, hogy folyamatosan bizonyítsunk és teljesítsünk, hangsúlyozta Aleksandar Vučić szerb államfő.

„A világon mindent el lehet venni tőletek. Elvehetik a vagyonotokat és mindenféle gondjaitok lehetnek, a szeretteitek betegsége miatt, millió probléma vár mindannyiunkra, millió nehéz nap, de amit soha senki nem vehet el tőletek, az a tudás.”

Pannon RTV

Idén 1540 egyetemista részesült az ösztöndíjban. Ebből 1050 alap- és 490 mesterszakos hallgató. Az ösztöndíj összege 32 ezer dinár.

ösztöndíj
Újvidék
Aleksandar Vučić

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.