Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

Tűzoltókocsit újítottak fel Bácskossuthfalván

2018-12-09
18:01
Forrás
VajdaságMa
Felújítottak egy majdnem 50 éves tűzoltókocsit a bácskossuthfalvi önkéntes tűzoltók.

Nagy Simon, a több mint 140 évvel ezelőtt alapított bácskossuthfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke elmondta, az egyesületnek több mint félszáz felnőtt tagja van, és körülbelül 50 gyermeket tudnak megmozgatni verseny vagy bemutató idején, ami azt jelzi, hogy megvan az utánpótlás is. Ebben az évben eddig 58 sikeres bevetésen vettek részt. Ezek között volt tűzeset, műszaki mentés közúti szerencsétlenség alkalmával, illetve vízszivattyúzás is. Bézi Mihály, az egyesület parancsnoka azt mondta el, hogy a közelmúltban anyaországi támogatásból önkéntes munkával sikerült felújítani egy 48 éves tűzoltókocsit, így most újra bevetésre kész. Megköszönte a helyi vállalkozók és magánszemélyek támogatását is, melyet a jármű felújítására nyújtottak. 

Bácskossuthfalva
önkéntes tűzoltó

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.