Ugrás a tartalomra
Tanjug/Ministarstvo zdravlja

Új koronavírus-laboratórium Belgrádban

2020-04-09
17:49
2020-04-09
18:01
Forrás
Szerbiai RTV
Könnyebbé válik a tesztelés Szerbiában

Elkészült Belgrádban a koronavírus-laboratórium, amit március 25-én kezdtek el építeni - jelenti a szerb közmédia. A hétvégén az egészségügyi felszerelés is megérkezik az intézménybe. Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszter miután megtekintette a Szerbiai Klinikai Központ részeként működő laboratóriumot elmondta, itt 2000 vírustesztet is el tudnak majd végezni egy nap alatt, amely által könnyebbé válik majd a tesztelés folyamata az országban. A 750 négyzetméteres, automatizált laborban 40 egészségügyi munkás dolgozik majd a hét minden napján. Az új laboratórium kialakítása kínai támogatásból valósult meg.

koronavírus
laboratórium

Most

21:42, Frissítve: 22:16

20 éves a Juhász zenekar

20 éves fennállását ünnepli a Juhász zenekar, 2000. májusában alakult a társulat. A zenekar az évek során Vajdaság egyik legismertebb, legkiemelkedőbb népzenei együttesévé nőtte ki magát.
18:58, Frissítve: 19:31

Kalmár Ferenc: Legyenek büszkék magyarságukra!

Szeressék, erősítsék és gyarapítsák családjaikat és hazánkat, Magyarországot és a Kárpát-medencét - üzeni a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából Kalmár Ferenc.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.