Ugrás a tartalomra

Új számítástechnikai laboratórium a Műszaki Szakfőiskolán

2023.05.12
15:07
2023.05.12
15:31
Forrás
Pannon RTV
Korszerű számítástechnikai laboratórium nyílt a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán egy helyi informatikai cégnek köszönhetően. A tanulók 28 új számítógépen tanulhatnak a jövőben.

A felek együttműködése nem új keletű, már 2012 óta tart. Számos versenyre és konferenciára juthattak el a hallgatók ennek köszönhetően. A új laboratóriumban a hallgatók megfelelő körülmények között sajátíthatják el a későbbi munkába álláshoz szükséges szaktudást.

Zlatko Čović, igazgatóhelyettes: „Ez a cég volt az első cég, aki felismerte azokat a lehetőségeket, melyek a diákjainkban rejlenek. Hogy lehetőségük van a cégekbe elmenni és szakmai gyakorlatot végezni, vagy valamilyen plusz mérnöki tudást megszerezni. A hallgatóknak pedig ez azért fontos, mivel nagyon szeretnek modern és szép laboratóriumokban dolgozni. Mert ezzel tudjuk biztosítani azt, hogy nem kell külföldre menni, van lehetőség itt nálunk is, Szabadkán a szakmában dolgozni."

Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
számítástechnika
Zlatko Čović

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.