Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Újabb intenzív fejlesztőpedagógiai kurzus Zentán

2020.08.06
13:25
2020.08.06
16:55
Forrás
Pannon RTV
A nagy érdeklődésre való tekintettel újra megszervezték Zentán a Semmelweis Egyetem Pető András Karának intenzív fejlesztőpedagógiai kurzusát.

A tanfolyamot a járványügyi helyzet és a részleges határzár miatt az online térbe költöztették. Az anyaországi konduktorok videóhívás segítségével tartják meg a foglalkozásokat.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A felsőhegyi Pap József már a kezdetek óta részt vesz a foglalkozásokon. Több mint 10 évvel ezelőtt egy szélütés következtében testének a jobb fele lebénult. Az évek során mindent megtanult a bal kezével csinálni, így már teljesen feltalálja magát. Emellett a kurzusok is nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy ne romoljon az állapota.

Pap József, résztvevő, Felsőhegy: „Persze, hogy segít. Inkább így mondom, hogy karbantart. A szinten tartás a lényeg. 67. évemben vagyok, több mint 10 évvel ezelőtt volt szélütésem, vagyis agyvérzésem, és akkor ennél rosszabb állapotban voltam.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A program vajdasági koordinátorai elmondták, hogy komoly szervezést igényelt a jelenlegi kurzus.

Perpauer Attila, tag, MNT: „Ugyanazokkal a kihívásokkal találkoztunk, amelyekkel az oktatási téren, amikor átköltöztünk az online-ba. Tehát ugyan azt a technikát és ugyan azokat a megoldásokat kellett alkalmaznunk. Az, ami különösen nagy feladatot ró a konduktorokra és a szervezőkre is, a facilitátor hiánya, hiszen a személyes kontaktust segítette ez elő. Most pedig a konduktornak pillanatok alatt át kell szerveznie, át kell gondolnia azt, hogy hogyan tud az online térben segíteni az itt lévő betegnek.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A jelenlegi foglalkozások összesen 24 pácienssel zajlanak, több csoportban. A mostani intenzív fejlesztőpedagógiai kurzus három hétig tart Zentán és az online térben egyaránt.

zent
Perpauer Attila
Pető kurzus
online

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű