Ugrás a tartalomra

Újabb koronavírus elleni vakcinaszállítmány érkezett Szerbiába

2021.05.19
11:54
2021.05.19
12:01
Forrás
Pannon RTV
A lakosság átoltottságát tekintve Belgrád áll a legjobban az országban. A fővárosiak majdnem fele már felvette legalább az első koronavírus elleni vakcinát.

440 ezer adag kínai gyártmányú Sinopharm oltóanyaggal szállt le a repülőgép a belgrádi Nikola Tesla reptéren - jelenti a Tanjug. A szállítmány közel felét, 200 ezer vakcinát a kínai hadsereg adományozta Szerbiának.

Belgrád rekorder az oltakozást illetően - jelentette ki Zoran Radojičić, a szerb főváros polgármestere. Belgrád lakosságának 47,4 százaléka megkapta az első koronavírus elleni oltást, míg 38,7 százalékuk már a második adagot is felvette. Amikor az újraoltottak száma eléri az 50 százalékot, a fertőzésen átesetteké pedig a 20 százalékot, akkor érjük el a kollektív immunitást, tette hozzá Radojičić.

koronavírus
Sinopharm
védőoltás

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.