Ugrás a tartalomra

Újabb migránsbegyűjtő akció a határ mentén - a rendőrség helikoptert és drónokat is bevetett

2023.08.25
11:12
2023.08.25
13:21
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 40 illegális bevándorlót állítottak elő

Újabb rendőrségi akciót hajtottak végre a Szerb Belügyminisztérium munkatársai pénteken a Szabadka környéki erdőben. Az akció már éjjel elkezdődött, 2 helikopter segítségével vizsgálták át a határ menti területet, reggel pedig több terepjárót is bevetettek. A hatóság munkáját drónok is segítették. Nem hivatalos információk szerint több száz rendőr segítségével fésülték át a tőzegbánya erdőtől a radanováci erdőig elterülő területet, a Magyar határ közelében.

A migránsbegyűjtő akció végén a hatóságok mintegy 40 illegális bevándorlót állítottak elő. Az erdő közelében élők arról számoltak be, hogy az éjjel is hallottak fegyverropogást, csakúgy mint az elmúlt napokban és hetekben.

migránsok
rendőrség
illegális bevándorlás

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.

Népszerű