Ugrás a tartalomra

Útlezárások Bajmok és Sári között

2023.05.17
21:33
2023.05.17
21:39
Forrás
Pannon RTV
Útfelújítás miatt lezárták a Bajmok és Sári közötti útszakaszt, ami az utóbbi település lakóit érinti a leginkább, mert a kerülőút számukra a leghosszabb.

Természetesen aki Szabadkáról vagy Bajmokról szeretne eljutni Zomborba, szintén csak kerülőúton teheti meg. Az útfelújítási munkálatok a tervek szerint május 27-ig fognak tartani. 

Május 8-án kezdődtek a felújítási munkálatok Bajmok és Sári, azaz Aleksa Šantić között. Az útszakasz nagyobb része már elkészült, már csak a két falu bejáratáig hiányzik 3-4 kilométer. A kijelölt kerülőút, amelyen az autóbuszok is közlekednek, többszöröse a két falu közötti 8,5 kilométeres távolságnak. 

Bajmok központjából Pacsér irányába kell lefordulni, majd Bácskossuthfalván, Cserepesen, vagyis Bački Sokolacan keresztül Kerény, azaz Kljajićevo és Csonoplya érintésével jutunk el Nemesmiliticsig. Onnan indulhat ki-ki Zombor vagy Sári felé.

Az útlezárás Sári lakosainak okozza a legtöbb gondot. Sokan dolgoznak a szabadkai ipari övezetben, Bajmokhoz pedig rokoni kapcsolatok fűzik a falubelieket. A hosszú kerülőút helyett másképpen próbálják megoldani az utazást. 

A VOJPUT közvállalat munkásai jelenleg is serényen dolgoznak. Mint mondták, az eső az elmúlt napokban korlátozta őket a munkában. Ezért történhetett meg, hogy bizonyos napszakokban rövid ideig használható volt az út. Közben a lejáratokat leaszfaltozták, és az út melletti szegélyt feltöltötték és elegyengették. Ha az idő megengedi, vasárnap fognak aszfaltozni. Az útfelújítási munkálatokat május 27-ig tervezik befejezni.

útlezárás
Bajmok
Sári
fejlesztés

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:36, Frissítve: 19:25

Advent a faluban

Ünnepi műsorral és kirakodóvásárral várták az Advent a faluban elnevezésű rendezvényre a királyhalmiakat vasárnap délután. Az eseményen zsúfolásig megtelt a kultúrház.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.