Ugrás a tartalomra
TANJUG/ZORAN ZESTIC/bg

Válságstáb: 500 fő a létszámkorlát, engedélyezik a banketteket

2021.06.14
17:51
2021.06.14
19:47
Forrás
Szerbiai RTV
A válságstáb ülésén döntés született arról, hogy az üzletek és a boltok korlátlanul fogadhatják a vásárlókat, akárcsak a kávézók, éttermek kerthelyiségei. A zárt vendéglátóhelyeken éjszaka 1 óráig maradhatnak a vendégek, és ismét szólhat zene is.

A számos enyhítés mellett döntöttek arról is, hogy a sporteseményeken szurkolók is részt vehessenek. Nyílt területen a befogadóképesség 50 százaléka, a zárt térben 30 százaléka telhet meg nézőkkel.

A létszámkorlátot nyílt és zárt térben is 500 főre emelték, ami azt jelenti, hogy a ballagási ünnepségeket és a banketteket is meg lehet tartani. Zárt térben azonban továbbra is kötelező a maszkviselés.

Amennyiben 500-nál több személyt befogadó eseményt szerveznek, azt csak a stáb különleges engedélyével lehet megtartani.

TANJUG/ZORAN ZESTIC/bg

Az enyhítéseket a stagnáló számok tették lehetővé, valamint az, hogy jelenleg kevesebb mint 500 koronavírus-fertőzött személy tartózkodik kórházban - jelentette be az ülést követően Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár.

„Ami a sporteseményeket illeti, a válságstáb javaslata az, hogy a szerb kormány enyhítsen a sporteseményekkel kapcsolatos eddigi korlátozásokon, és hogy hosszú idő után engedje meg a közönség jelenlétét is a stadionokban, minden olyan sporteseményen, ami Szerbia területén történik. A nyílt stadionokban a befogadóképesség 50 százalékát, a zárt csarnokokban pedig 30 százalékát tölthetik meg, természetesen minden járványügyi intézkedés betartásával, amelyek speciálisan ezekre a szituációkra lesznek szabva.”

válságstáb
koronavírus
járvány
enyhítés
bankett

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:13

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.
19:19, Frissítve: 19:56

Átlagos búzahozam, alacsony felvásárlási ár

Elégedettek az észak-bácskai gazdák az idei búzahozammal, ugyanakkor a felvásárlási árral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Az idei évben számos időjárási hatás befolyásolta a búzatermést, valamint a minőséget is - mesélik.

Népszerű