Ugrás a tartalomra
TANJUG/ZORAN ZESTIC/bg

Válságstáb: 500 fő a létszámkorlát, engedélyezik a banketteket

2021.06.14
17:51
2021.06.14
19:47
Forrás
Szerbiai RTV
A válságstáb ülésén döntés született arról, hogy az üzletek és a boltok korlátlanul fogadhatják a vásárlókat, akárcsak a kávézók, éttermek kerthelyiségei. A zárt vendéglátóhelyeken éjszaka 1 óráig maradhatnak a vendégek, és ismét szólhat zene is.

A számos enyhítés mellett döntöttek arról is, hogy a sporteseményeken szurkolók is részt vehessenek. Nyílt területen a befogadóképesség 50 százaléka, a zárt térben 30 százaléka telhet meg nézőkkel.

A létszámkorlátot nyílt és zárt térben is 500 főre emelték, ami azt jelenti, hogy a ballagási ünnepségeket és a banketteket is meg lehet tartani. Zárt térben azonban továbbra is kötelező a maszkviselés.

Amennyiben 500-nál több személyt befogadó eseményt szerveznek, azt csak a stáb különleges engedélyével lehet megtartani.

TANJUG/ZORAN ZESTIC/bg

Az enyhítéseket a stagnáló számok tették lehetővé, valamint az, hogy jelenleg kevesebb mint 500 koronavírus-fertőzött személy tartózkodik kórházban - jelentette be az ülést követően Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár.

„Ami a sporteseményeket illeti, a válságstáb javaslata az, hogy a szerb kormány enyhítsen a sporteseményekkel kapcsolatos eddigi korlátozásokon, és hogy hosszú idő után engedje meg a közönség jelenlétét is a stadionokban, minden olyan sporteseményen, ami Szerbia területén történik. A nyílt stadionokban a befogadóképesség 50 százalékát, a zárt csarnokokban pedig 30 százalékát tölthetik meg, természetesen minden járványügyi intézkedés betartásával, amelyek speciálisan ezekre a szituációkra lesznek szabva.”

válságstáb
koronavírus
járvány
enyhítés
bankett

Most

15:29

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem riasztják el a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.
12:51, Frissítve: 12:56

Missziós napok Adán

Indiából, Ghánából, Indonéziából és Felvidékről származó verbiták hirdetik a kereszténységet, fiatalok és idősek számára egyaránt az adai Szentháromság Plébánia szervezésében megvalósuló eseményen.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.