Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

A VaMaDiSZ segíti a leendő gólyákat

2019-06-25
10:58
2019-06-25
15:57
Forrás
Pannon RTV
Kedden és szerdán lehet még jelentkezni az Újvidéki Egyetemen. A Vajdasági Magyar Diákszövetség aktivistái idén is segítik a végzős középiskolásokat az ügyintézésben.

A Help Me! elnevezésű felsőoktatási beilleszkedési programjuk keretében az egyetemi városban felállított standjuknál várják a leendő gólyákat, ahol útba igazítják őket, illetve segítenek nekik az egyetemi rendszer megismerésében.

A VaMaDiSz aktivistái hétfő óta vannak jelen az egyetemi városban, az első nap folyamán több mint százan fordultak hozzájuk segítségért.

Koós Csilla, alelnök, VaMaDiSz: „Amivel leginkább megkeresnek minket, az az, hogy nem tudnak eltalálni az egyetemhez. Ezután pedig gondban vannak azzal kapcsolatban, hogy hol kell megvásárolni az űrlapokat, illetve néhány kérdésnél, hogy mi is pontosan a válasz, mit kell, hogyan kell kitölteni az űrlapot. Ezek a legnagyobb gondok.”

VaMaDisz
Help Me
Újvidéki Egyetem

Most

08:43, Frissítve: 08:50

Több katonaiskola lesz Magyarországon

A tervek szerint 2030-ig 8-10 honvédközépiskola és kollégium, illetve honvédkollégium kezdi meg működését Magyarországon - közölte a Népszava kérdésére a Honvédelmi Minisztérium.

Népszerű