Ugrás a tartalomra

Vasárnap lesz az aracsi pusztatemplom emléknapja

2023.07.26
12:51
2023.07.26
17:39
Forrás
Pannon RTV
A templomrom a vajdasági magyarság legfontosabb szakrális emlékhelye - mondta Sárközi István, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke.

Ünnepi szentmisét és alkalmi műsort tartanak július 30-án, vasárnap az aracsi pusztatemplom emléknapja alkalmából.

A szentmise 18 órakor kezdődik, melyet Mellár József törökbecsei esperes-plébános celebrál, majd a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének versmondói, Hajvert Ákos és Fehér Farkas Hajnalka lépnek fel.
Ezt követően az óbecsei Schola Cantorum Énekkarának műsora következik. A templomrom a vajdasági magyarság legfontosabb szakrális emlékhelye - mondta Sárközi István, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke.

„Az idei esztendőben ennek a rendezvénynek újraindító és megújuló szándéka van. Az újraindítás alatt azt értem, hogy a covid világjárvány ideje alatt elmaradt, szeretnénk újból visszahozni és újból a köztudatba emelni a fontosságára való tekintettel. A megújuló szándék alatt pedig azt értem, hogy a továbbiakban a Torontáltorda Alapítvány lesz a főszervezője, a társszervezője pedig a Magyar Nemzeti Tanács.”

Aracs
pusztatemplom
emléknap
mise
Sárközi István

Most

16:31

Elhagyja mozgalmát Branimir Nestorović

A covid-szakértő tüdőgyógyászból lett politikus a Mi, a nép hangja nevű lista vezetőjeként indult és okozott hatalmas meglepetést a decemberi választásokon. Köztársasági szinten 13, Belgrádban 6 képviselői helyet szereztek.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.