Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Vasárnapig tart a Meet & eat gasztrofesztivál Szabadkán

2022.04.06
19:23
2022.04.14
11:03
Forrás
Pannon RTV
Nagy érdeklődés övezi a Meet & eat gasztrofesztivált és húsvéti vásárt a központban. Az érdeklődők különböző húsvéti díszeket, sonkát, könyvet, mézet és lángost is vásárolhatnak a helyszínen, emellett kézműves-foglalkozásokon is részt vehetnek.
Pannon RTV/Csipak Edvin

Nagy érdeklődés övezi a vásári kavalkádot. Amíg az idősebbek sétáltak és vásároltak, addig a gyerekek csibét készítettek az Aranykapu kreatív saroknál.

Saláta Júlia: „Csináltunk ilyen háromszög alakú csibét. Egy lap volt, aztán megcsináltuk a fejét, raktunk rá tollakat, meg szárnyát is.”

Sinkó Alekszandra, Sinkó Andrea: „- Eddig kézműveskedtünk kicsit. Most befejeztük a színezést.
- Meg tyúkokat csináltunk. Csibéket csináltunk.
- Eljöttünk ide táncolni.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

A Meet & eat gasztrofesztivált ősszel is megszervezik. A tavaszi rendezvény idén 15 éves.

Polyákovity Izabella szervező: „Igyekszünk mindig a család apraját és nagyját is megszólítani a rendezvénnyel. Az idősebbeknek kedvez a gasztrorész, a fiatalabbaknak pedig kézműves sarkot szerveztünk. Itt a hátam mögött láthatóak a gyermekek, akik éppen kiscsibéket készítettek.”

A vásárt az érdeklődők vasárnapig tekinthetik meg.

Meet&Eat
gasztrofesztivál
Szabadka
húsvéti vásár

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű