Ugrás a tartalomra

A végéhez közelednek az újvidéki Petőfi felújítási munkálatai

2023.05.17
20:54
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ felújítási munkálataiból már szinte csak az utolsó simítások maradtak hátra. A tartományi székváros magyarságának legjelentősebb kulturális intézménye remélhetőleg hamarosan újra megnyitja kapuit.

A Mimóza kézimunka szakcsoport már 2003-óta kiveszi a részét az újvidéki művelődési aktivitásokból. Tagjai évente több kiállításon és kézimunkatáborban vesznek részt, alkotásaik pedig megszépítik a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban zajló eseményeket.

Monoki Julianna, a csoport vezetője reméli, hogy mielőbb átadják a felújított épületet. 

Ferenc Judit, a Petőfi Sándor MMK koordinátora elmondta, hogy a jövőben minél több rendezvényt szeretnének megvalósítani úgy a fiatalok, mint az idősek számára.

Az épület külső és belső felújítása és a technikai felszerelés is néhány eszköz beszerzése híján az utolsó fázisában van. A remények szerint az idei év végéig átadásra kerülhet az épület - mondta el Király Károly, a központ igazgatója.

A felújitási munkálatokat Újvidék város támogatja több mint 60 millió dinár értékben. A központ célja az újvidéki magyar közösség kúlturális örökségének és nemzeti identitásának a megőrzése. Amennyiben a város magyar alkotói, amatőr együttesei hamarosan belakhatják a felújított épületet, ez a cél meg is valósulhat.

Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ
Újvidék
felújítás

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.