Ugrás a tartalomra

Vezess biztonságosan, tiszteld a szabályokat!

2023.12.05
21:35
2023.12.05
21:46
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel tartottak közlekedésbiztonsági tanácskozást Szabadkán.

Az esemény fő témája a motorosok, biciklisek és traktorosok biztonsága volt. A rendezvényen résztvevők között a szakma képviselői is jelen voltak. Egyetértettek abban, hogy az összes közlekedési résztvevőnek láthatónak kell lennie, és be kell tartaniuk a szabályokat. Kiemelten fontos, hogy az állami szervek és a civil szervezetek gondoskodjanak az összes közlekedésben résztvevő biztonságáról és oktatásáról, különös tekintettel a legfiatalabbakra. Elhangzott, a gyalogosok mellett a motorosok, a bringások és a traktorosok vannak leginkább veszélyeztetve a közlekedésben.

Bojan Pavlović, elnök, Rendőrök Egyesülete - Biztonságos közösség: „Mintegy 20 százalékát teszik ki az összes közlekedési balesetnek, és ezekben a balesetekben elsősorban sérülések következnek be. Különböző fokú sérülésekről van szó, könnyű testi sérülésektől kezdve, súlyos sérülésekig, vagy akár halálos kimenetelű balesetig. Ezért a projektünk során nagy hangsúlyt fektetünk rájuk, és a tartományi közlekedési titkárság támogatásával olyan projekttevékenységeket hajtunk végre, amelyek során támogatást nyújtunk nekik, például eszközökkel látjuk el őket, hogy láthatóbbak legyenek a közlekedésben.”

Biztonság és felelősség
közlekedésbiztonság
Szabadka

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.