Ugrás a tartalomra

Vihar előtti csend

2024.02.10
14:44
2024.02.10
16:35
Forrás
Pannon RTV
Ugyan a mai nap folyamán nagy tumultus nem alakult ki a határátkelőkön, az előttünk álló héten a szerbiai hosszú hétvége miatt szerdától Magyarország irányába, szombattól pedig visszafelé lehet számítani komolyabb sorokra.

A délelőtti órákban zavartalanul folyt a határátlépés a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen. A kamionosok viszont némileg nehezebb helyzetben voltak.

A magyar oldalon valamivel hosszabb sorok várták az autósokat, úgyhogy összességében fél- vagy egy óra alatt át lehetett jutni Magyarországra szombaton. Komolyabb fennakadás nem volt tapasztalható.

Szilágyi Bálint, Budapest, Magyarország: „Amikor a múltkor voltam három óra volt a várakozás, de az Húsvét körül volt és azt hiszem az ünnep miatt volt ennyire sok. Most vagyok itt másodszor, azt hiszem. Most az van, ami van. Most kevesebb.”

Hasonló volt a helyzet a Horgos 2 - Röszke 2 közúti határátkelőhelyen is. Szerbiába nem volt számottevő intenzitású forgalom, míg Magyarország irányába kisebb sor alakult ki délelőtt, de az folyamatosan haladt. Aki egyébként ezt a határátkelőt részesíti előnyben, annak jó hír, hogy az átlépő március 20-ig 0-24-es nyitvatartással várja az utasokat.

A határhelyzet percről percre változhat, úgyhogy mindenkinek érdemes követnie a határinformációkat a vonatkozó Facebook-csoportokban vagy a BorderWatcher alkalmazáson.

határhelyzet
szerb-magyar határ

Most

Népszerű