Ugrás a tartalomra

1600 éves, föld alatti templomot találtak a törökök

2016.02.08
11:08
A korábban feltártaknál nagyobb az az 1600 éves templom, amelyre Törökország középső részén bukkantak a régészek még január végén
A korábban feltártaknál nagyobb az az 1600 éves templom, amelyre Törökország középső részén bukkantak a régészek még január végén. A kappadókiai régióban talált épület ráadásul különleges freskókat is rejt Jézus mennybemeneteléről és a végítéletről. A templomot részben eleve a föld alá építették, az ötödik században, néhány évtizeddel azután, hogy a kereszténység államvallássá lett a Római Birodalomban. A szakemberek egyelőre csak a templom tetejét tudták megvizsgálni, a pontos méretekről így csak később kapnak képet. (Index.hu)

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.