Ugrás a tartalomra

71. napja tart a háború Izrael és a Hamász között

2023.12.16
14:06
2023.12.16
17:22
Forrás
Pannon RTV
Legalább 14-en meghaltak a Gázai övezet északi részén, köztük egy operatőr is dróntámadás áldozata lett. Kilenc ember pedig megsebesült. Az izraeli hadsereg tévedésből lelőtte a Hamász három megszökött túszát az övezetben.

Kora reggel legalább 14 palesztin, többségében nők és gyerekek vesztették életüket a Gázai övezet északi részén. Az izraeli hadsereg tévedésből lelőtte a Hamász palesztin iszlamista szervezet három megszökött túszát Sadzsijában. Az IDF közölte, hogy az eset helyszínének átvizsgálásánál gyanakodni kezdtek a halottak kilétével kapcsolatban. A holttesteket Izraelbe vitték vizsgálatra, és ott kiderült, hogy három izraelit lőttek le a katonák, mert terroristának vélték őket. Feltételezésünk szerint a három izraeli túsz egy tűzpárbaj zűrzavarát kihasználva tudott elmenekülni a terroristák keze közül, vagy a fogva tartók egyszerűen magukra hagyták őket néhány nappal korábban - mondta az IDF a katonai szóvivője. Tragikus hiba történt, amelyet alaposan kivizsgálnak, és az események minden mozzanatát nyilvánosságra fogják hozni - tette hozzá.

A Gázai övezetben egy operatőr is meghalt, mialatt a korábban célba vett iskolánál forgatott. A férfi először megsebesült, mire a mentő eljutott hozzá, már késő volt. Az utak tele vannak törmelékkel, ami gyakran nehezíti a segítségnyújtást. Az incidens a dél-gázai Han Juniszban történt, ahol továbbra is heves harcok folynak. Az izraeli fegyveres erők hangsúlyozzák, hogy információik szerint az épületben a Hamász terrorszervezet egyik vezére bujkál, ezért támadták a helyszínt.

Izrael
Hamász
háború
Gázai övezet

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.