Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Mstyslav Chernov

Az oroszok újabb offenzívára készülnek Ukrajna keleti részén

2022.05.16
10:32
2022.05.16
13:58
Forrás
Pannon RTV
Az eddig Harkiv környékén állomásozó orosz egységek kivonása után Moszkva még több katonát fog a Donbasszba vezényelni – írja több hírportál.

Ukrajna az orosz hadsereg újabb támadásaira készül az említett területen, amelyeknek célja, hogy fokozzák a mozgást Ukrajna déli része felé – közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videoüzenetében.

Mindeközben Finnország kérvényezte a NATO-hoz való csatlakozást. Később pedig a svéd kormánypárt és a miniszterelnök is jelezte: Svédország is belépne a katonai szövetségbe.

Moszkva nem fog beletörődni a finn és a svéd NATO-tagságba - mondta Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár arról is beszélt, hogy szerinte Ukrajna megnyerheti a háborút.

Ukrajna
orosz-ukrán háború

Most

13:30

A mellrákszűrés életet menthet

Továbbra is lehet jelentkezni a HPV elleni védőoltás felvételére Szabadkán, ahogy a bajmoki mammográfiai vizsgálatokra is. A mellrákszűrésre eddig több mint 500 nő jelentkezett.
11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.