Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay/rolandmey

Betiltották az e-cigarettát Indiában

2019-09-19
09:24
Forrás
BBC
Az indiai kormány bejelentette az e-cigaretta gyártásának, behozatalának, kivitelének, reklámozásának és értékesítésének tilalmát.

Indoklásként a fiatalokra jelentett veszélyt hozták fel. Az egyelőre nem világos, hogy a tilalom az e-cigaretta használatára is kiterjed-e.

Indiában több mint 100 millió felnőtt korú dohányos van, ami óriási piacot jelent az elektromos cigarettához hasonló alternatív termékeket forgalmazó gyártóknak. Az Indiában most bejelentett tilalom megszegése három év börtönnel is járhat. A hagyományos dohánytermékekre nem vonatkozik az új szabály.

e-cigaretta
India
tilalom

Most

22:35

A VIVE 25 éve

Nagy várakozás előzi meg a VIVE magyarnóták és csárdások fesztiváljának szeptember 26-ra és 27-re tervezett 25 éves jubileumi ünnepségét.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.

Brutális jégeső csapott le Nyugat-Szerbiára

Ítéletidő tombolt tegnap késő délután és este Szerbia több részén. Egyes helyeken dió nagyságú jég is esett - számolt be róla a szerb közmédia. A jégeső utakban, épületekben is kárt okozott.