Ugrás a tartalomra

Ellepték a gazdák az Európai Parlament épülete előtti teret

2024.02.02
14:13
2024.02.02
14:33
Forrás
portfolio.hu
A több mint 1000 tüntetőhöz spanyol és olasz gazdák is csatlakoztak.

Lángok csaptak fel a Luxembourg téren, miután a tüntetők gumiabroncsokat, szalmabálákat és környéken parkoló robogókat gyújtottak fel csütörtökön. A mezőgazdászok a rendőrökkel is összetűzésbe kerültek, vízágyúval kellett oszlatni a tömeget.

Követeléseiket a parlament falára írták fel festékkel. Elégedetlenek a csökkenő termelés és az egyre inkább romló gazdasági feltételek miatt, valamint a túlbonyolított adminisztrációs kötelezettségeik miatt is.

Túlzónak tartják továbbá a belga és uniós környezetvédelmi intézkedéseket. A demonstrálók követelik az uniós vezetőktől, hogy tegyenek valamit az őket sújtó magas adók és növekvő költségek enyhítése érdekében is.

Belgium
Brüsszel
Európai Parlament
gazdatüntetések

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.