Ugrás a tartalomra

Elnöki forródrót nyílik az USA és Kína között

2023.11.16
15:26
2023.11.16
15:31
Forrás
hirado.hu
A két politikus négy órán át egyeztetett, hogy megpróbálják rendezni azokat a kérdéseket, amelyek feszültséget okoztak az amerikai-kínai kapcsolatokban.

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Joe Biden, és a kínai vezető, Hszi Csin-ping, szerdai megbeszélésükön egyetértettek abban, hogy megnyitnak egy elnöki forródrótot, újraélesztik a magas szintű katonai kommunikációt, valamint együttműködnek a fentanil nevű veszélyes kábítószer terjedésének visszaszorításában.

Abban is megállapodott, hogy vegyes szakértői csoportot hoznak létre a mesterséges intelligencia technológiával kapcsolatos lehetséges kockázatok kiküszöbölésére. Biden arra kérte Hszit, hogy használja befolyását Iránnal kapcsolatban, annak érdekében, hogy Teherán ne indítson további támadásokat amerikai célpontok ellen a gázai konfliktus ürügyén.

USA
Kína
Joe Biden
Hszi Csin-ping

Most

22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.